Background Image

Zolderrenovatie: extra ruimte in uw huis

Fermacell gipsvezelplaten uit gips en cellulosevezels

Na de isolatie volgt de afwerking. Het houten kader voor isolatie dient nu om Fermacell platen op te monteren.

Fermacell gipsvezelplaten bestaan uit gips en cellulosevezels. Beide grondstoffen zijn recyclingproducten. Zij worden vermengd samen met water zonder bindmiddel. Daarna worden zij geperst, gedroogd en met een waterafstotend middel geïmpregneerd.

Het resultaat: een hoogwaardige afbouwplaat die geluidsisolerend en brandwerend is. De platen bevatten geen stoffen die de gezondheid schaden. Daarenboven bevatten zij geen lijm waardoor er geen geurhinder is en daardoor ook de plaat beter kan ademen.

Fermacell is vezel versterkt en bestand tegen hoge mechanische belasting. Een bijzonder sterke plaat dus. De plaat kan belastingen tot 50 kg verdragen.

Brandveilig

Fermacell is zeer brandveilig. 10 mm is al voldoende voor een brandwerendheid tot 2 uur.

Fermacell werkt vochtregulerend en is dus geschikt voor natte ruimtes zoals badkamer of keuken. De platen hebben uitstekende geluidsisolerende eigenschappen.

Perfecte plaatsing

Wij voegen de platen feilloos glad. Voor een optimaal resultaat, kunnen wij de volledige oppervlakte bezetten met een laatste dunne plamuurlaag. Wij plaatsen ook de vloerplaten van Fermacell. Door hun sterkte en geluidsisolerende werking zijn zij de ideale ondervloer voor latere afwerking met laminaat of parket.

Een zwevende plaatsing vermindert het contactgeluid.

Zolderrenovatie

Vraag nu uw gratis offerte

Voor een oplossing op maat contacteer ons voor een vrijblijvend bezoek ter plaatse.