Background Image

Uiterst belangrijk: Luchtdichting

Van binnen luchtdicht - Van buiten winddicht

Luchtinsluiting met cellulosevlokken

De werking van alle thermische isolatie berust op luchtinsluiting in de cellulosevlokken. Voorwaarde voor de isolerende werking van deze luchtinsluitingen is hun bescherming tegen luchtbeweging. Daarom is bij een optimale isolatieconstructie het isolatiemateriaal van alle kanten afgesloten

De luchtdichting verhindert het binnendringen van vochtige binnenlucht en beschermt tegen condensvorming en schimmel. Dit gebeurt door middel van een luchtdoorlatend dampscherm.

De winddichting verhindert dat er koude lucht door het isolatiemateriaal stroomt. De isolatie wordt afgesloten met een onderdak. Indien u niet over een onderdak beschikt, plaatsen wij een ersatz-onderdak van binnen uit, tussen de kepers.

Een wollen trui isoleert de warmte dankzij niet bewegende luchtlagen tussen de vezels. Zodra een koude wind waait neemt de isolerende werking af. Trek je hierover een dunne windjack, dan wordt de isolerende werking hersteld.

Aangenaam binnenklimaat in de zomer

De isolerende werking in de zomer wordt uitgedrukt in het aantal uur dat de isolatie tegen de warmte buiten beschermt. Dit heet faseverschuiving. Bij een perfecte luchtdichting, moet de warmte porie per porie doortrekken. Omdat de warme lucht niet vrij door de cellulose kan stromen, blijft het in de zomer aangenaam koel. Met 26 cm cellulose bent u de ganse dag beschermd tegen de zomerwarmte.

Gezond binnenklimaat in de winter

Als de koude buitenlucht door de verwarming binnen wordt opgewarmd, daalt de relatieve vochtigheid. Deze vochtigheidsgraad mag in verwarmde ruimtes niet meer zijn dan 40% tot 60%. Een te droog binnenklimaat is slecht voor de gezondheid. Bij een perfecte luchtdichting wordt verhinderd dat de koude buitenlucht wordt opgewarmd en condensvorming of schimmel ontstaat. Zo blijft het in de winter aangenaam warm en gezond.

Opmerkelijk: een slecht geplaatst dampscherm doet de isolatie met een factor 4.8 afnemen. Zo zal een huis van 80 m² evenveel energie verbruiken als een huis van 400 m² (Institut fur Bauphysik)!

Kies voor de lange termijn

Uw huis isoleren is een belangrijke beslissing. Kies dus voor een oplossing voor lange termijn. Uw huis stijgt in waarde, u bespaart heel wat energiekosten. Kies voor een ademende isolatie. Kies voor een ecologische isolatie. Kies voor een perfecte plaatsing. Kies voor Ydop isolatie!

afgewerkt dampscherm

Vraag nu uw gratis offerte

Voor een oplossing op maat contacteer ons voor een vrijblijvend bezoek ter plaatse.